Vem är jag?

Man kan nog säga att jag brinner för hemberedskap och trygghet. Jag är en Prepper och enligt mina föräldrar föddes jag sådan. För några år sedan flyttade jag från stor villa i ett litet samhälle och till en liten lägenhet i storstan. Jag insåg då att det är en väldigt stor skillnad att ha hemberedskap i stan jämfört med på landet. Samma grundbehov men väldigt olika förutsättningar. Så under några år har jag nu studerat skillnaderna och försöker få alla att förstå att man kan vara en Prepper även på små ytor och mitt i stan. Jag är instruktör i Civilförsvarsförbundet. Huvudinstruktör i HRL och Första Hjälpen och BarnHLR. Utbildar i hemberedskap, krisberedskap, krisstöd, MHFA (Mental Health First Aid) och Sorgbearbetning. Jag är även Rådgivare i Hemberedskap och driver tillsammans med en kollega podcasten Hemberedskap. Mina barn säger ibland att jag borde skriva “Instruktör i allt möjligt” på mitt visitkort När jag säger att jag är en Prepper så är det många som reagerar och tycker att det är något negativt. I min värld betyder Prepper bara en person som är förberedd att klara sig själva vid en kris. Mitt alias Svenssonprepper tog jag för att jag vill visa att även en ”Svensson” kan vara förberedd. Min utmaning är att se till att så många människor som möjligt klarar sig själva ”Om krisen eller kriget kommer”
Back to top