Frågor och svar

Nu är detta äventyret snart över och jag har mycket att fundera över. Jag kommer att lägga upp bilder och detaljer när jag fått ordning på det här med bloggandet men jag har fått några frågor och kommentarer från följare som jag vill bemöta direkt.

Varför har du inte gjort som förra gången med videor? Har allt gått enligt planen?
Det är en del som gått fel denna veckan. Allt från förkylningen som gjorde att jag i stort sett sov bort två dygn. Förkylningen orsakade också min största frustration. Jag orkade inte göra alla inlägg jag vill. Jag fick alltså inte föreläsa om allt jag gjorde och hur jag mådde. Att jag inte haft någon röst har nog bara stört mig.

På fredagen innan jag låstes in så hade jag ett möte med vår podcast-producent Martin. Vi hade en liten plan på att starta varje morgon med att jag skulle redovisa mitt morgonte. Vi var på Indiska Thé & Kaffe Magasinet och fick massor med tips på värmande teer och på goda ”fikateer” När onsdagen kom insåg jag att jag inte gjort det och då kändes det inte som någon idé att börja. Men jag lovar att jag smakat på alla sorterna och i skrivande stund firar jag avslutet på min vecka med Champagnete. Jag får lägga en lista sen med alla sorter jag provat, om de var goda och om de värmde.

Det har varit lite kyligt här inne men jag borde inte nöjt mig med att klä på mig mer utan även använt min HeatPal. Jag testade den i och för sig men det var för liten stund för att kunna säga hur stor skillnad den gjorde. Jag har testat den vid utbildningen till Rådgivare i hemberedskap och då värmde den upp ett lagom stort rum från 10 grader till mer behagliga 18 grader. Jag tror jag hade fått samma resultat denna gång men det blev inte som jag tänkt.

Jag hade planen att gå 10 000 steg även om jag var instängd men även det satte förkylningen stopp för. Å andra sidan har jag vilat väldig mycket och det tackar både kropp och själ för.

Vad har du lärt dig?
Jag har lärt mig massor. När man är kall om händerna är det svårt att jobba och vanliga vantar är ju hopplösa att ha inomhus så torgvantar ska nu införskaffas till min krislåda och till min EDC (every day carrier) Det är lättare att klara sig när det är kallt än när det är varmt så länge man har skydd mot vind och regn. Det går alltid att ta på sig mer kläder om man fryser men det är svårt att kyla nere sig.

Det blir mörkt fortare än man tänkt sig. Att planera dagen är viktigt om allt ska fungera.

Isoleringen har känts av tydligare nu än i somras. Det har varit väldigt tyst i bostadsområden på vardagar men oj vad det är många som tar igen det på helgen. Skillnaden blev tydlig den här veckan. Under de första dagarna kändes det helt surrealistiskt med tystnaden och det gav en ytterligare dimission till mitt scenario. I somras när jag gjorde testet var det semestertider och man hörde folk hela tiden så man kände sig minder isolerad.

Aqua Kem är en jättebra produkt för att eliminera dålig lukt från mänskligt avfall men välj en neutral doft. Lavendeldoften är tydlig hos mig nu och jag misstänker att jag inte kommer att använda doftljus med lavendel på väldigt lång tid.

Vad har du saknat mest?
När man testar en sådan här vecka inser man att det är väldigt lite man behöver men det finns en del som jag saknat extra mycket.

Att tvätta händerna i varmt vatten. Jag kunde värmt vatten och använt det men det kändes lite som fusk. Vatten är ju begränsat så jag har använt mina våtservetter men önskar att de varit varma.

Att gå promenader och att gå till gymmet.

Självklar har jag saknat Netflix. Har jag lite tur så har det kommit en del nytt under denna vecka så jag kan bingekolla någon kväll.

Samtal och kramar. Jag är en social person som hämtar energi i att umgås med andra. Nu är det ju bara en vecka jag har hållit på men jag är medveten om att jag behöver folk runt omkring mig. Inte för att jag inte klarar mig själv utan bara för att jag helt enkelt trivs bäst tillsammans med andra. Det kan vara en av orsakerna till att jag förespråkar grannsamverkan, bortsett från att jag verkligen tror på att vi blir starkare när vi hjälps åt.

Vad tänker du göra i morgon?
När jag gjorde detta i somras sa jag att det allra första jag skulle göra när jag var klar var att duscha. Det gjorde jag inte. Först och främst behövde jag sanera mitt badrum. Jag använde massor med Klorin för att få bort lukten. Denna gång behöver jag inte kämpa med lukten så det blir nog en dusch. Sen börjar min vardag. Det är lite möten och jag ska hålla lite kurser. En helt vanlig måndag alltså. Jag misstänker att jag kommer att prata väldigt mycket för samtal är det jag saknat mest. Lägenheten behöver städas så klart men inte mer än vilken vanlig vecka som helst så det väntar jag nog med. Däremot tänker jag bädda rent. Har ju varit febrig och hållit mig mycket i sängen så det är nog lite ofräscht. Sen måste jag ju handla också. Kyl och frys är skrämmande tom. Jag behöver ostar, smör, kött och färska grönsaker.

Ja, så här gick det och jag rekommenderar fler att prova någon gång. Jag tänker fortsätta tjata om hemberedskap och prepping och kanske ses vi där ute någon gång. Tveka inte att komma fram och prata med mig men var beredda på att jag kommer att ställa frågan…

HUR SER DIN HEMBEREDSKAP UT?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright Svenssonprepper 2020
Shale theme by Siteturner