Dag 3

Oj vad tiden går fort. Jag har visserligen sovit bort nästan två dagar så det kanske inte är så konstigt om jag tycker denna vecka är kort.

Jag har fått lite kommentarer från mina Twittergrannar och det har i första hand handlat om min hälsa.

Det som det handlat mest om är att jag borde avbryta veckan eftersom jag inte mått bra. Där håller jag inte med. Jag är bara förkyld och det kan man bli under vilken kris som helst. Det viktiga är att jag håller koll på hur jag mår och att jag checkar in varje dag så ni vet att jag fortfarande lever.

På andra plats hamnar frågor om vad jag får i mig och om jag har någon som förser mig med extra mat.

Svaret är att jag, precis som under vilken förkylning som helst, har haft dålig aptit och att jag sovit mycket. Jag tillhöra inte den gruppen som mår dåligt av att vara utan mat någon enstaka dag, tvärtom skulle jag påstå så det har inte gått någon nöd på mig. Jag hade saftsoppa och jordgubbskräm hemma och det har jag fått i mig. För att inte helt tappa orken så har jag också druckit av en av mina favoriter ”Tailwinds caffeinate endurence fuel”. Jag tror att den drycken gjort att jag återfått mina krafter så pass fort. (Jag är inte sponsrad av dem) Sen har det gått åt några liter vatten för jag har druckit mycket te i min ensamhet.

Jag har ingen som kommer hit och frestar mig med nybakade bullar eller pizzor och öl. Hoppas att ni känner er lite tryggare nu och litar på att jag gör detta med säkerheten i tankarna hela tiden.

För min del handlar denna vecka lika mycket om hur man skulle må om man blev isolerad. Funderingar över var gränserna går och när/om man ska bryta är viktigt. Jag tackar för er omtanke och lovar att jag är vaksam.

Då var det överstökat och vi kan koncentrera oss på hur dag tre ser ut.

Det är fortfarande konstigt att det är så tyst. Jag hör att det går folk i trapphuset och i går fick jag lite reklam i brevinkastet så jag vet att världen fortsätter på utsidan. Att inte se på tv:n känns lite som detox och kan vara nyttigt. Jag har varit inne på facebook vid några tillfällen, mest för att se om jag missar något viktigt, men det tar ström och surf så det är inget jag unnar mig mycket av. Instagram och Twitter får räcka tillsammans med upplägg här en gång om dagen. Något jag tänkt extra mycket på är att det är viktigt att planera dagen så att man använder sig av dagsljus så mycket som möjligt. Jag har därför lagt mitt huvudmål mitt på dagen under denna vecka och väljer att äta lättare på kvällen. Lite ovant men det kanske skapar nya nyttigare vanor. Bortsett från jag fortfarande är lite trött, har huvudvärk och är lite snuvig så mår jag bra.

Ätit idag
Frukost – Te och 2 knäckebröd med tonfisk och majonäs
Lunch – Köttbullar i gräddsås och makaroner
Middag – Kantarellsoppa och knäckebröd med mjukost

Jag har förbrukat 3,5 liter vatten där jag har druckit 2, 5 liter och använt resten till matlagning

Dagens Aha är min ledlykta från Criseq. Jag fick den förra året då var det ljust mesta delen av tiden men nu när det är mörkt för det mesta är jag extra tacksam för den. Den är så mycket lättare att använda jämfört med en fotogenlykta. Den är lätt att ta med, den har en dimmer och den kan vevas. Vad mer kan man begära. De av mina grannar som inte vet vad jag sysslar med denna vecka funderar nog över vad det är för konstigt ljus som flyter runt hemma hos mig.

Dagens oops är egentligen bara att när man går i varma strumpor hemma så finns det en viss halkrisk. Nu åtgärdat genom att byta till sockar med ”halksulor”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright Svenssonprepper 2020
Shale theme by Siteturner